Christopher Fischel

Installationssamordnare

Installationsledare

Inspiratör AI i Byggbranschen

Projekteringsledare Installation

Christopher Fischel

Installationssamordnare

Installationsledare

Inspiratör AI i Byggbranschen

Projekteringsledare Installation

Ekerö badhus

  • Ekerö badhus är ett landmärke för Ekerö kommun och en viktig mötesplats för invånarna. Badhuset, som stod klart 2023, är ett resultat av ett samarbete mellan Ekerö kommun, COBAB och a och d arkitektkontor.
  • Badhuset, som är synligt från Ekerövägen, skapar en entré till Idrottsavenyn som löper genom Träkvistavallens. Byggnaden är uppdelad i två delar, med bassängrummens uttrycksfulla plåtfasad och dess stora fönsterpartier utgörande den större delen av badhuset. Den andra delen, entrédelen, har en trivsam träfasad och bjuder in till mötet med badhuset och Träkvistavallen.
  • Ekerö badhus täcker en yta på cirka 4500 kvadratmeter (BTA). Inom denna yta finns flera faciliteter för besökarna. Det finns en 25-metersbassäng för motionssimning, en undervisningsbassäng, en multibassäng med lift och höj- och sänkbart golv, ett litet lekland för de minsta barnen och en rekreationspool med bubbelbad och bubbelpool.
  • Badhuset drivs idag av Ekerö kommun och erbjuder en rad olika aktiviteter och tjänster för invånarna. Det finns möjlighet att boka simskola och andra aktiviteter, och badhuset har regelbundna öppettider för allmänheten.
  • Arkitekturen för Ekerö badhus är inspirerad av den klassiska arkitekturen och naturen, samtidigt som den uppfyller alla krav för ett modernt badhus. Fasaderna är gjorda av beständiga trä- och skivmaterial, och den konkava plåtfasaden vid badhusets entré skapar ett djup och en vacker rytmik som en våg.